22 Temmuz 2016 Cuma

Sanatçılar Girişimi Bildirisi

DARBE ORTAMINI HAZIRLAYANLAR DA YARGILANMALIDIR

      Ergenekon ve Balyoz düzmece davaları sırasında yurtseverlerle en yakın bir dayanışma içinde olan Sanatçılar Girişimi, 15 Temmuz kalkışmasından bu yana geçen süreçte de olayları dikkatle gözleyip irdelemiş; kamuoyuyla aşağıdaki görüş ve önerilerini paylaşmaya karar vermiştir:

           1) Bugünün darbecileri tarafından tezgâhlanan, güvenlik ve yargı kurumlarındaki elemanlarınca yürütülen Ergenekon ve Balyoz davaları sırasında “Ben bu davaların savcısıyım” diyen kişinin bu gün kendini topluma darbe önleyici kahraman gibi göstermeye çalışması  akıl ve sağduyu ötesidir.

            2) Tam tersine, söz konusu kişi ve kişiler; ordu, yargı, eğitim kurumları başta olmak üzere, bütün kamu kuruluşlarındaki cemaatçi örgütlenmelere göz yummuş, ortam hazırlamış, böylece de 15 Temmuz darbesinin  alt yapısını oluşturmuşlardır.

           3) Darbecilere yöneltilen suçlama “vatan hainliği” olduğuna göre, darbe ortamının hazırlayıcıları da aynı gerekçeyle yargı önüne çıkarılmalıdır.

         4) Bu yapılamadığı sürece yargılamalar inandırıcı olamayacaktır.

         5) Çatışmalar, göz altılar ve tutuklamalar sırasında uygulandığı görülen linç girişimleri ve işkenceler de suçtur ve insanlık dışıdır.

         6) Bu gibi uygulamaların sorumluları da saptanmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır.

         7) Ordu üst kademelerinin yasal düzeni savunmaları; darbecilerin, yasal düzene bağlı, yurtsever, antiemperyalist ordu mensuplarından destek alamamaları, başarısızlığın başlıca nedeni olmuştur.

       8) Parlamento ve demokrasi, tek adam yönetimine olan üstünlüğünü bir kez daha göstermiştir.Ölümden kıl payı kurtulduğunu kendi ağzıyla itiraf eden cumhurbaşkanı da bu gerçeği istemeyerek ve dolaylı da olsa kabullenmek zorunda kalmıştır.

       9) Şimdi yapılması gereken, bütün siyasal partilerin, bütün yurtseverlerin,  cemaatçi darbeye ve darbelere karşı olduğu kadar  sivil dikta heveslerine karşı  da güçlü bir demokrasi ve yurtseverlik cephesi oluşturması; ülkemizin büyük aydınlanma ve bağımsızlık savaşımlarının dününe ve bugününe  yaraşır bir duruş içinde, cesaretle , kararlılıkla bir arada olmasıdır.

      10) Sanatçılar Girişimi OHAL uygulamaları sürecini de dikkatle izleyerek toplumsal vicdanının sözcüsü olmayı sürdürecektir.

         BÜTÜN KATILIMCILARIMIZI, DOSTLARIMIZI, BÜTÜN YURTSEVERLERİ  24  TEMMUZ PAZAR  AKŞAMI TAKSİM ALANINDAKİ BÜYÜK  BULUŞMADA BİR ARADA OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ.

        BU BÜYÜK BULUŞMA, AYNI ZAMANDA, TARİHSEL TAKSİM ALANININ FAŞİST BASKI VE YASAKLARDAN KURTULMASININ  DA GERİ DÖNÜLMEZ BİR ADIMI OLACAKTIR.


                                               SANATÇILAR GİRİŞİMİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.