30 Haziran 2014 Pazartesi

Nihat BEHRAM’a verilen ceza Anayasa Mahkemesi’nde


Nihat Behram, Yurt Gazetesi’ndeki “Ak Terfi dedikleri bu olmalı” başlıklı yazısı nedeniyle İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce hakkında verilen “kesin” nitelikli mahkumiyet kararını bireysel başvuru yoluyla Anayasa Mahemesi’ne taşıdı. Polis Müdürü S. Selim Ay için yazıda geçen “işkenceci ve tecavüzcü” ifadesini “hakaret” sayan mahkemece Behram 3 aya mahkum edilmiş, bu ceza para cezasına çevrilmişti. Mahkeme sonunda Av. Başar Yaltı “Yargılanması gereken Behram değil S. Selim Ay’dır! Anayasa Mahkemesi’ne biresel başvuru hakkımızı kullanacağız” demişti.

işkenceci ve tecavüzcülüğü kanıtlanmış” ifadesinin yazarın görüşü olduğu ve bu görüşü destekleyecek yeterlilikte olgu bulunduğunu belirten Behram’ın avukatları AYM’ne başvuruyu “verilen cezanın temel hak ihlali” olduğu savıyla yaptılar. Başvuruyla ilgili olarak Av. Abdurrahman Bayramoğlu, “Verilen ceza basın ve düşünce özgürlüğüne müdahale niteliğindedir; mahkemenin bu kararıyla yazarın düşüncelerini açıklama ve yayma hakları ihlal edilmiştir. Yeniden yargılama ve giderim talep ettik” dedi.


Geçtiğimiz günlerde Behram hakkında bir mahkumiyet kararı da, soL Gazetesi’ndeki yazısında Melih Gökçek için “yolsuzluk şampiyonu” ifadesini “hakaret” sayan Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce verilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.