7 Ocak 2014 Salı

İKİ KITAYA NAZIM HİKMET KÖPRÜSÜ





Ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy’un “İki Kıtaya Nazım Hikmet Köprüsü” adını verdiği Nazım Hikmet heykelinin açılışı 15 Ocak Çarşamba günü saat 13.00’de Akatlar Sanatçılar Parkı girişinde yapılacak.
Sanatçımızın 2012’de başladığı ve 70 ton Afyon grisi mermer kullanarak gerçekleştirdiği görkemli yapıt, Nazım Hikmet’in kıtaları birleştiren seçkin kişiliğinin simgesi olma özelliğini taşıyor.
Aksoy kendi anlatımıyla, bu coğrafyanın ürünü olan Nazım Hikmet’in , bilinciyle ve sanatçı duyarlılığıyla, kendi ülkesinin insanlarının tüm duygularını, beklentilerini,geleneklerini efsanelerini nasıl evrensele taşıdığını göstermeyi amaçlamış.
Gerçekten de, üç parçadan oluşan bu özgün yapıt, Nazım Hikmet’in Boğaziçi’nin iki yakası üzerinde yükselen başı ve iki form arasındaki boşlukta akmakta olan Boğaz’la birlikte güçlü ve etkileyici bir simgesel anlam kazanıyor.
Heykeli oluşturan formlar üzerinde dolaşan ışığın bir senfoniye dönüştüğü “İki Kıtaya Nazım Hikmet Köprüsü”nün açılışına tüm sanatseverler ve Nazım dostları davetlidir.



SANATÇILAR GİRİŞİMİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.