6 Haziran 2013 Perşembe

“Yılın Sivil Toplum Hareketi: Sanatçılar Girişimi”

"Sevgili arkadaşlar,
 
   İlişikteki yazılarda  görüleceği gibi ADD Darıca Şubesi Sanatçılar Girişimi'ni yılın en önemli sivil toplum hareketi değerlendirmesiyle onurlandırmıştır. Sayın başkan Ünal Karahasan'ın kişiliğinde ADD Darıca Şubesine bize verdikleri onur için teşekkür ediyoruz. 09 Haziran Pazar günü 19.00'da Eskihisar'da düzenlenecek gecede onur plaketini girişimimiz adına değerli sanatçı dostumuz Yavuz top alacak. bu gecede bulunmak isteyen sanatçı dostlarımız,değerli katılımcılarımız,sayın Ünal Karahasan'la bağıntı kurmalıdırlar."
 
Ataol Behramoğlu


“Yılın Sivil Toplum Hareketi: Sanatçılar Girişimi”
29 Şubat 2012 de İstanbul  Ses Tiyatrosu’nu “Reddediyoruz” haykırışıyla tıka basa dolduran her biri Ağrı gibi, Süphan gibi, Erciyes gibi görkemli birer dağ olan ülkemizin aydınlık yüzü sanatçılarımızın, yazarlarımızın, düşünürlerimizin  Anadolu atlasına nazire yaparcasına bir birine el vererek sıra dağlar oluvermesinin heybetini o gün gururla alkışlamıştık. Bugün işporta (işBOPta) başında ülkeyi satışa çıkaran -bırakın küçük tepeleri, tümsek bile olamayan- s/akil yüzlerin hâli pür melalini görünce daha da iyi anlıyor ve bir kez daha alkışlıyoruz Sanatçılar Girişiminin heybetini.
 “Ferman padişahın ülke bizimdir” çağrısının ardında bugün artık topyekun HALK durmaktadır. Öyle ki, padişahın buyruğuyla sokaklara salınan s/akil zevat, iptidai ahali zannedip zihnini tıraşlama gayretkeşliğiyle bir koşu  fırladığı sokakta  “halk” kayasına toslayarak ne “halt” işlediğini görüp sıvışıyor.
Çözülme çözüm getiriyor, görüyoruz. Toplumsal genetiğimizi bozunuma uğratma  özlemindeki  s/akiller, bugün kendilerine ve tezlerine karşı pekişen, güçlenen ve kenetlenen halk karşısında  dağılmakta, çözülmekte ve kaçmaktalar. Reddeden direnç bütünleştikçe, ferman ve tellalları çözülüyor.
Sanatçılar girişimi, gerçek sanatçıdan, düşünürden beklenen uzak görürlükle bir bakıma önleyici bir işlev de üstlenmiş gibidir. Doğru ikaz ve özlemleri, doğru bir zamanlamayla hem düşün -sanat çevrelerinin hem de toplumun önüne tarihsel sorumlulukla ve net bir bildiriyle koymuş, yanını, yönünü tescillemiştir. Reddediyoruz deyip tarafını belirlememiş olsaydı; belki ayartılıp, şaşırtılma girdabına düşebilir miydi sanat erbabından kimileri(?) sorusunun ihtimali dahi bugün incitici ve küçültücü düşüyorsa, bunu da Sanatçılar Girişimi’ne borçluyuz.  Çok az bir firenin verilmiş olduğunu görsek de, bu küsur (kusur) bile “Sanatçılar Girişiminin” ne büyük başarım olduğunu kanıtlıyor.
Biricik ülkemizin emperyalist sömürü kıskacında ortaçağ karanlığına boğulmasını ve çocuklarımızın geleceğinin çalınmasını bizler de bir kez daha Reddediyoruz! ADD Kocaeli Şubeler Platformu olarak, sadece düşün – sanat çevrelerinin değil, toplumun da benimsediği yön ve yöntem önermesi olan “Yılın Sivil Toplum Hareketi: Sanatçılar Girişimi”ni alkışlıyoruz.
Alkışlıyoruz!...

Ünal Karahasan
ADD Darıca Şube Bşk.
0505 394 83 72

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.