4 Haziran 2013 Salı

Doğu Perinçek'in savunmasına katılım çağrısı‏

 


Sevgili arkadaşlar,
    İlişikte İP Genel Başkanvekili Sayın Hasan Basri Özbey’in davet mektubunu
bilginize sunuyorum.
     Sanatçılar Girişimi Sözcüsüne   yapılan çağrı, hiç kuşkusuz hepimizedir.
     6 Haziran Perşembe günü saat 09.00’da Silivri zindan evindeki savunmasında, siyasetçi kimliğinin yanı sıra seçkin bir aydın ve yazar olan
Sayın Doğu Perinçek’in yanında olmalıyız.
        Saygılarımla.
 
       Ataol Behramoğlu

31 Mayıs 2013

Sayın Ataol Behramoğlu
Sanatçılar Girişimi Sözcüsü

Ergenekon Mahkemesi, son savunma sürelerini sanık ve avukatı için toplam 1 ila 2 saatle sınırladı. Bir an önce davayı bitirme telaşına kapılanlar hukuku ayakaltına almaya devam ediyorlar.
Ergenekon tertibi kapsamında 21 Mart 2008'den bu yana tutsak olan Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek, son savunmasını bu kısıtlanmış koşullarda 6 Haziran 2013 Perşembe günü Saat 9.00’da Silivri Cezaevi Yerleşkesi içindeki duruşma salonunda yapacak.
Aleyhinde, bırakın tutuklanmayı, suçlanmayı ve dava açılmayı gerektirecek kanıt ve hatta iddia bulunmayan Sayın Perinçek, 5 yıldır kanunsuz olarak tutuklu. İki yıldan bu yana da 3,5 metrekarelik hücrede.
Sayın Perinçek, davanın başından bu yana Türk Milletini ve Türkiye’yi savundu. Mahkeme salonunda Milleti savunan açıklamaları ile dava tertipçilerin yargılanmasına dönüştü.
Sayın Perinçek’in son savunması, Türkiyemize yönelik yürütülen bu tertibin bütün boyutlarının bir kez daha etkin biçimde sergilenmesi niteliğinde olacaktır.
Sayın Perinçek, yasal bir siyasal partinin genel başkanı olarak, tamamen meşru ve yasal siyasal faaliyetlerinden dolayı yargılanmaktadır. Bir ülkede bir siyasi parti genel başkanı, siyasal faaliyetlerinden dolayı yargılanıyorsa, 5 yılı aşkın süredir tutuklu ise diğer siyasi partilerin genel başkanları da, diğer siyasetçiler de bir anlamda tutukludurlar. Sayın Perinçek’in yargılanması bir yanıyla Türkiye’nin, Türk Milletinin, Atatürk Cumhuriyeti’nin yargılanması olduğu kadar, diğer siyasi partilerin, yönetici ve kadrolarının da yargılanması anlamını taşımaktadır.
Bu tarihi duruşmayı izleyerek, tanıklık etmenizi ve destek vermenizi dileriz.
Saygılarımızla.
Hasan Basri Özbey
Genel Başkanvekili  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.