4 Haziran 2013 Salı

BAŞKALDIRIMIZ SÜRMEKTEYKEN BİR DEĞERLENDİRME‏


Sanatçılar Girişiminin Değerli katılımcısı;
       Taksim Gezi Parkında biz sanatçıların da  öncüleri arasında yer aldığı Büyük Direniş ve Başkaldırı hiç kuşkusuz kesintisiz sürecektir ve sürmelidir.
        Bu aşamada yaptığımız bir değerlendirmeyi bilginize sunuyoruz
         Sanatçılar Girişimi

BAŞKALDIRIMIZ  SÜRMEKTEYKEN BİR DEĞERLENDİRME

Sevgili arkadaşlar,

    Halkın ve gençliğin  Taksim  Gezi Parkında başlayan ve bütün ülkeye yayılan  başkaldırısında  biz sanatçıların öncü işlevi çok açıktır.
    Bu başkaldırının asıl ve temel hedefi, yaşam özgürlüğümüze karşı AKP hükümeti ve özellikle de başındaki kişi tarafından yapılan ölçüsüz, dengesiz, çağdaşlık  ve insanlık dışı saldırıların durdurulması ve püskürtülmesidir.
     Geçtiğimiz yıl 23 Aralıkta gerçekleştirdiğimiz Büyük Buluşma’mızın   çağrısında  “diktaya, baskıya, adaletsizliğe, sanat ve sanatçı düşmanlığına karşı” savaşım kararlılığımızı vurgulamıştık.
     Öncüleri arasında biz sanatçıların da büyük çoğunlukla yer aldığı Taksim  Gezi Parkı  Başkaldırısı bu hedeflere ulaşmada çok büyük bir adım olmuştur ve savaşımımız hiç kuşkusuz işbirlikçi AKP iktidarı yıkılana kadar sürecektir, sürmelidir.     
  Sanatçılar Girişimi 29 Şubat 2012’deki “Reddediyoruz” açıklamasından bu günlere, bütün sanat alanlarındaki sanat emekçilerinin, her yaştan ve her sanat  disiplininden sanat ustalarının, demokrasi ve özgürlükler için birleşik bir güç olması yönünde etkinliklerini  sürdürmüş ve bu alanda önemli başarılar kazanmıştır.
    Kuruluşumuzu açıkladığımız Aralık 2012’den bu günlere  toplumsal direnişlerde sanatçıların giderek yükselen etkisi ve işlevi bunun açık göstergesidir.
     Bulunduğumuz noktadan daha ilerilere gitmek her şeyden önce bütünlük ve birlikteliğimizi gerektiriyor.
      Sanatçılar Girişimi emekten ve özgürlükten yana siyasal parti ve örgütlerle dostça bir ilişkide, fakat kendi bağımsız,  özgün ve özgül kimliğine sahip olarak hepsiyle eşit bir mesafededir.
     Tekrar etmek gerekirse, biz ne bir dernek, ne  alışıldık bir örgütüz.
      Sanatçılar Girişimi sanat emekçilerinin, herhangi bir bürokratik biçimlenmenin dışında, kalıplaşmamış, her an yeni katılımcılara açık, vicdan, duygu, bilinç birlikteliğidir.   
     Bu anlamda ve bu ilkelerin temelinde, internet sitemiz kendi aramızdaki tartışmalara, önerilere kuşkusuz ki açıktır.
     İnternet sitemizi, face book ve bloglarımızı bütün arkadaşlarımızı düzenli olarak izlemelidirler.
        Bu konudaki çok başarılı katkıları için Ayşe Bayramoğlu arkadaşımıza teşekkür borçluyuz.
     İnternet sitemizin ve başkaca erkinliklerimizin   mütevazi harcamaları için, en asgari düzeyde de olsa, arkadaşlarımızın maddi katkılarına da gereksinim duyulması doğaldır.
     Bu konuda sorumluluk üstlenme özverisini gösteren  Canan Sezenler arkadaşımızla (0532 273 32 98)bağlantı kurulmasını önemle diliyor ve bekliyoruz.
       Yaz aylarının rehavetine kapılmaksızın, saflarımızı daha da sıkılaştırarak yaşama ve yaratma özgürlüğümüz için yürüyüşümüzü sürdürelim.
      En büyük güvencemiz, Taksim Gezi direnişi ve başkaldırısında sadece ülkemiz bakımından değil bütün ilerici ve çağdaş insanlığın aydınlanma ve özgürlük  savaşımında, yaratıcı buluşları ve eylemleriyle seçkin ve öncü bir örnek oluşturan halkımız ve  harika gençliğimizdir.

03.06.2013
Sanatçılar Girişimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.