11 Şubat 2013 Pazartesi

Sanatçılar Girişimi THY işçilerini ziyaret etti..




Sanatçılar Girişimi direnişlerinin 259. gününe giren THY işçilerine bugün bir ziyarette bulundu.
Bugün saat 11.00'de Sanatçılar Girişimi adına aralarında Orhan Aydın, Metin Coşkun, Ataol Behramoğlu, Bilgesu Erenus, Orhan Kurtuldu, Arif Keskiner, Mustafa Köz ve Kemal Kocatürk'ün yer aldığı bir grup sanatçı 259 gündür direnişte olan THY işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.
Direnişteki işçiler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan sanatçılar konuşma, şiir ve şarkılarla işçilerin yanında olduklarını açıkladılar.
Sanatçıların ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını ve moral kazandıklarını ifade eden Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, ziyaretçilere süreç hakkında bilgi verdi.
TİS görüşmelerinin ilk maddesinin işten atılan 305 işçinin geri alınması olduğunu ve ancak bundan sonra diğer maddeleri görüşeceklerini ifade eden Ayçin, şu ana kadar mahkemenin sonuçlandırdığı davaların hepsinde işçilerin iadesi yönünde karar verildiğini, ancak daha önce mahkemenin işe iade kararı vermesi durumunda bu kararı temyiz etmeyip uygulayacaklarını söyleyen THY yöneticilerinin sözlerinde durmayıp temyize gittiklerini söyledi.
Ayçin, mücadelelerini 305 işçi işlerine dönene kadar sürdüreceklerini ve dayanışma ziyaretlerinin kendilerine güç verdiğini söyleyerek ziyarete gelen sanatçılara tek tek teşekkür etti.
Daha sonra Sanatçılar Girişimi adına işçilere seslenen şair Ataol Behramoğlu, bugün ülkede iki alanda önemli bir saldırı olduğunu, AKP iktidarı tarafından Cumhuriyet değerlerine ve emekçi halkın, işçi sınıfının kazanımlarına karşı bir savaş yürütüldüğünü söyledi. Sanatçılar girişimi olarak bu saldırılara karşı direnenlerin yanında olduklarını, geçen hafta Çorlu'da direnişlerini sürdüren Daiyang işçilerini, daha önce de Paşabahçe işçilerini ziyaret ederek dayanışma duygularını ifade ettiklerini belirten Behramoğlu, bugün de 259 gündür direnen havayolu işçilerinin yanında olduklarını söyledi. İşçi sınıfı ve aydınların bu karanlık düzene karşı birlikte mücadelesinin önemini belirten Behramoğlu, konuşmasını bir şiirinden dizelerle ve işçilerin alkışlarıyla bitirdi.
Behramoğlu'nun ardından işçilere tiyatro sanatçısı Orhan Aydın seslendi. Karanlık ve faşizan, işçi düşmanı AKP'ye karşı mücadelelerinde işçi sınıfının yanında olmaktan ve bugün havayolu direnişçileri ile birlikte olmaktan büyük onur duyduklarını ve bu haklı direnişin başarıya ulaşması için üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını, en kısa zamanda büyük bir salonda bir dayanışma gecesi düzenlemek istediklerini ifade etti. İşçiler Orhan Aydın'ın konuşması sırasında sık sık slogan atarak ve alkışlarla mücadele kararlılıklarını ifade ettiler.
(soL - İstanbul)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.